مسجد امام حسن مجتبی (ع) - شهرستان تایباد

پایگاه اینترنتی کریم اهل بیت

مسجد امام حسن مجتبی (ع) - شهرستان تایباد

پایگاه اینترنتی کریم اهل بیت

شما هم چای را داغ داغ می نوشید؟

شما هم چای را داغ داغ می نوشید؟

 

 
 
نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود، خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می‌دهد.
 
 
نوشیدن چای داغ مخاط گوارشی به‌ویژه مخاط مری را آماده پذیرش مواد سرطان‌‌زا می‌کند و به همین علت در کشورهایی که عادت به مصرف چای داغ دارند، میزان ابتلا به این سرطان بیشتر است.



سرطان مری ششمین سرطان منجر به مرگ در میان مبتلایان به انواع سرطان‌ها در جهان و چهارمین سرطان در کشورهای در حال توسعه است. اما متاسفانه در بین کشورهای پرخطر، ایران دارای بالاترین میزان سرطان مری در جهان است.

دکتر اسلامی محقق مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکاران وی تحقیقی بر روی حدود 50 هزار نفر در منطقه «ترکمن صحرا» انجام دادند. این افراد چای را درحالی می نوشیدند که درجه حرارت آن بیش از 70 درجه سانتیگراد بود.

 
استان گلستان در شمال ایران (بخشی از ترکمن صحرا) دارای یکی از بیشترین نرخ مبتلایان به این بیماری است. این درحالی است که مصرف سیگار و نوشابه های الکلی که از عوامل موثر در سرطان مری است، در این استان پائین است، اما نوشیدن چای داغ عادت معمول تمام ساکنان استان گلستان است.

 
در این استان، زنان نیز به همان تعداد مردان به سرطان مری مبتلا می شوند. باید توجه داشت که سرعت نوشیدن چای و نه میزان مصرف آن در بروز سرطان مری نقش دارد. تاکنون ارتباطی بین مقدار چای مصرفی و خطر سرطان مری دیده نشده است. اما تحقیقات تیم ایرانی نشان می دهد، نوشیدن یک فنجان چای در ظرف مدتی کمتر از دو دقیقه پس از ریختن آن، خطر سرطان مری را در مقایسه با چایی که 4 تا 5 دقیقه پس از ریختن نوشیده می شود، پنج برابر افزایش می دهد.

پژوهشگران امیدوارند این یافته ها به درک این که چرا در میان بعضی از جامعه های غیر اروپایی، خطر مبتلا شدن به سرطان مری بیشتر است، کمک کند: « نوشیدن چای بخشی از بسیاری فرهنگ هاست. این تحقیقات مسلما نشان نمی دهد که صرف نوشیدن چای بد است، بلکه این تحقیقات فراهم آورنده شواهد بیشتری در این باره است که خوردن و نوشیدن غذاها و نوشیدنی های داغ به طور منظم، می تواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.»

 
اولیور چایلدز، سخنگوی مطالعات سرطان در بریتانیا، با بیان این مطلب به بی‌بی سی می گوید: در شمال ایران مردم به صورت عادت روزانه، چای بسیار داغ می نوشند. ما بریتانیایی ها هم عادت به نوشیدن چای داریم، ولی معمولا آن را با افزودن کمی شیر سرد می نوشیم که در نتیجه چای آن قدر داغ نیست که خطر سرطان مری را افزایش دهد.
 
 

دارو را از ظرف اصلی آن خارج نکنید

 
 
 
 
دبیر کمیته اجرایی تجویز منطقی دارو استان یزد تاکید کرد: والدین به منظور پیشگیری از بروز مسمومیت دارویی در کودکان به هیچ عنوان در حضور کودک یا مقابل چشم او دارو مصرف نکنند، چرا که مواقع تنهایی کودک، بیشترین زمان بروز مسمویت کودکان می باشد و ممکن است کودک با تقلید از والدین دچار مسمومیت شود.

 
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ؛ دکتر محمدرضا لطفعلینانی با اشاره به این که کودکان زیر 5 سال پرخطرترین گروه از نظر بروز مسمومیت ها هستند، ادامه داد: والدین هنگام خوراندن دارو به کودک مراقب مقدار دوز دارو به کودک باشند، به عبارت دیگر والدین دقت داشته باشند دوز تکراری دارو به کودک ندهند.

 
وی ضمن تاکید بر اینکه کلیه داروها و مواد شیمیایی از دسترس کودکان خارج شود، افزود: نگهداری گیاهان آپارتمانی از جمله دیفن باخیا و گل های زینتی همچون گیاه خر زهره ضمن  بروز مسمومیت شدید در اطفال از عوامل خطرساز در مسمومیت اطفال است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد